Esittelyt

Sanna Riikonen, puheenjohtaja

email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Moikka,
Olen Sanna Riikonen, Tampereelta Orivedelle eksynyt kahden rottweilerin huoltaja. Toimin Pirkanmaan alaosaston puheenjohtajana, viime vuoden sihteerin & kilpailusihteerin tehtävien jälkeen.

Aktiivinen palveluskoiraharrastaminen alkoi vuonna -93 pitkään toivotun harrastuskaverin, bokseri uros Leevin kotiuduttua ja usein meidät löysikin joko hakumetsästä tai vanhalta Niihaman palveluskoirakentältä. Mahtavien tukijoukkojen ansiosta pääsimme korkkaamaan ensimmäiset palveluskoirakokeemmekin. Vuonna 2000 tein pikamatkan Puolaan ja niin kotiutui toinen bu Luca, jonka kanssa päädyimme harrastamaan jälkeä.

Ensimmäinen rottweiler uros Ledi asteli kotiin 2007. Ledin kanssa ehdimme saada kasaan BH, JK2 & FH2 tulokset. Vuonna 2008 Ledin seuraneidiksi muutti aikuinen skyenterrierinarttu Lempi.

Tällä hetkellä harrastuskavereina ovat rwu Miigo, jonka kanssa on BH tehty ja jälkipellolla vietetty aikaa sekä rwn Tami. Tamin kanssa olen päätynyt jälleen hakumetsään, AD-kokeen Tami suoritti syksyllä 2015 ja onpa sitä tullut pyörähdettyä jokusessa näyttelyssäkin.

Vuosi 2016 on Suomen Rottweileryhdistyksen 70v. juhlavuosi ja samalla osana juhlavuotta on aloitettu projekti ”monipuolinen rottweiler Suomessa”. Tarkoituksena on esitellä rottweileria monesta näkökulmasta, niin kisakoirana kuin rakkaana perheenjäsenenä.

Pyrimme tarjoamaan Pirkanmaalla mahdollisimman monipuolista harrastustoimintaa ja toivotamme tervetulleiksi mukaan porukkaan kaikki niin uudet kuin vanhat jäsenemme!

Nähdään kentällä & muissa tapahtumissa!


Mirka Hirvelä, Varapuheenjohtaja

email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Moikka,

Olen Mirka Hirvelä ja vakaasti ajautunut rodun pariin lapsena tehdyn päätöksen ansiosta. Minulla on ollut (vain ja ainoastaan) rottweilereitä vuodesta -94; kolmelta kotimaiselta kasvattajalta ja nyt kotona kasvamassa myös pitkään harkittu ulkomaantuonti.

Näihin vuosiin rodun parissa on mahtunut paljon…olen oppinut arvostamaan tervettä koiraa, jolla on hyvät ominaisuudet sekä hyvää yhteistyötä kasvattajan kanssa. Olen kilpaillut pk- ja erikoisjäljen voittajaluokissa kahden koiran kanssa sekä treenannut aktiivisesti myös pk-hakua sekä suojelua. Näyttelyissäkin on tullut käytyä ja yksi aiemmista koiristani on saavuttanut myös FIN MVA-tittelin. Paljon enemmänkin olisi varmasti tullut tehtyä/saavutettua, mutta koska omaan mitä ilmeisimmin puutteellisen kilpailuvietin, niin nämä ovat minulle riittäneet.

Aiemmin olen edustanut Turun alaosastoa ja toiminut vuosien varrella myös sen luottamustehtävissä. v.-18 alaosastoni vaihtui Pirkanmaanhan ja v.-19 minut valittiin sen hallitukseen sekä sen varapuheenjohtajaksi.

Asustelen pienellä paikkakunnalla, josta lähes sama matka niin Turkuun, Pirkanmaalle kuin Satakuntaankin, enkä ole ehkä tästä syystä mitenkään ”kenttään sitoutunut”, kun pääasiassa treenaillaan kuitenkin joko yksinään tai ihan ”rottweilerpiirien ulkopuolella” ja näistä ”ulkopuolisista” mahdollisuuksista olen aina osannut olla kiitollinen; ne tuovat koiraharrastukseen ihan erilaista osaamista, oppia ja näkemystä. Tähän mennessä olen aina kuitenkin edustanut SRY:tä/omaa alaosastoa kilpaillessani.

Olen ollut v.-17 lähtien SRY:n koulutus- ja koetoimikunnan jäsen ja nyt myös v.-19 alusta jäsenenä uudessa viestintätoimikunnassa sekä omistajakurssien yhteyshenkilönä. Hienona ja opettavaisena kokemuksena on erityisesti mainittava v.-16 IFR IPO MM:issä Hämeenlinnassa avustavana sihteerinä toimiminen; pääsin seuraamaan todellakin ihan aitiopaikalta eri maiden parhaimmistojen suorituksia sekä kansainvälistä henkeä ja suomalaista huippuosaamista koiraharrastuksessa. Suomalainen osaaminen (vai pitäisikö sanoa, että suorastaan ammattimaisuus) tuli esiin varsinkin oman ryhmän jälkipelloilla kaikkea suunnittelua, tekemistä ja siellä ”suoriutumista” seuratessa…

Yritän parhaani mukaan suoriutua annetuista tehtävistä; oma visio oikeanlaisesta rottweileristä ei ole varmasti mikään ”tykki” kaikkien rotujen mm:issä, eikä varmasti mikään voittaja nykypäivän suurissa näyttelyissä, mutta ihan puhtaasti rakkaudesta rotuun yritän asioita tällä kokemuksellani tehdä. Avoimuudella ja yhteistyöllä on hyvä yrittää aloittaa ja kun kaikki noudattaa annettuja sääntöjä, niin niillä pitäisi pärjätä maailmallakin vallan mainiosti.


Henna Uitto, rahastonhoitaja

email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hei!

Olen Henna Uitto Sastamalasta, kasvatan Rottweilereita kennelnimellä Kovan Onnen. Kotoa löytyy tällä hetkellä 9,5v rottisuros, joka oleilee eläkeläisenä. 3,5 rottisuros ja 11kk rottisnarttu toimivat harrastuskoirinani ja lajina meillä on suojelu. Talosta löytyy myös hairahdukseni, Tanskandoggi narttu 7kk. Menoa ja meininkiä siis on omasta takaa. Alaosaston hallituksessa en ole aiemmin ollut, mutta kokemusta yhdistystoiminnasta löytyy pääyhdistyksen julkaisutoimikunnasta ja jalostustoimikunnasta.

Henna


Krista Hupanen, Kilpailusihteeri

email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Moikka!

Tässä esittäytyy Krista ja Torsti! Olen hallituksessa nyt toista vuotta ja koko koiratouhuissa kolmatta vuotta. Lähdin siis rottweilertouhuihin rytinällä mukaan! Oli oikein mukava huomata että uudetkin ihmiset pääsevät mukaan joukkoon ja voivat tuoda alaosastolle jotain mitä vanhat konkarit ovat matkalla jo unohtaneet. :) Olen yrittänyt tankata kolmen vuoden aikana tietoa ja kokemuksia mahdollisimman paljon, mutta olen jo tässä kohtaa todennut että koiraharrastamisessa tuskin koskaan on valmis, mikä onkin koko touhun suola.

Olen alusta asti tiennyt, että haluan koirani kanssa harrastaa, joten toivoinkin kasvattajalta siihen tarkoitukseen sopivaa kaveria. Silloin en vielä tiennyt mitä pyysin, mutta olen ehkä päässyt siitä hieman jyvälle tämän yksilön kanssa....Harrastamme Torstin (Finnmaiden's Spike dog) kanssa tavoitteelisesti hakua joten meidät löytää metsästä ja myös Niihaman kentältä keskiviikkoisin.

Toivottavasti siis nähdään siellä!

Terkuin Krista Hupanen & Torsti


Tiina Koski

email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Olen Tiina Kangasalta ja karvaisia ystäviä kotoa löytyy kaksin kappalein. Eläkepäiviä viettävä Iita on ensimmäinen rottweilerini ja ehtinyt jo 11 vuoden ikään. Iitan kanssa aloitimme pentuna aktiivisemman koiraharrastamisen ja tutustuimme alaosaston toimintaan. Sille tielle on jääty. 3-vuotias Heta toimittaa nyt perheen treenikoiran virkaa. Päälajina meillä on haku, mutta muitakin lajeja on tullut puuhasteltua.

Hallituksessa toimin tällä hetkellä toista kautta. Aikaisemmin hoidin myös alaosaston koulutusvastaavan, -ohjaajan sekä kilpailusihteerin tehtäviä, mutta nyt otetaan hieman taukoa niistä perheenlisäyksen vuoksi.

Treeneissä törmätään!


 

Jenni Inkiläinen

email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Heips! Olen Jenni Inkiläinen, aktiivinen palveluskoiraharrastaja Sastamalasta. Pääosin aika tulee vietettyä Sastamalan treenikentillä. Olen Vammalan palveluskoiraharrastajat ry:n hallituksessa ja aktiivisena jäsenenä yhdistystoiminta on tuttua.

Koiraurheiluun hurahdin -11 ja sillä tiellä mennään edelleen. Harrastan aktiivisesti palveluskoiralajeja, tällä hetkellä pääpaino IPO:ssa mutta muutkin lajit tuttuja ja kaikkea tehdään mihin aika riittää.

Kotona minulla on 7-vuotias narttu FI KVA FI MVA FH2 JK3 IPO2 HK1 TK1 BH LT TLNJW-13 Kovan Onnen Mulan sekä 3-vuotias uros IPO1 FH1 BH Lemmenmäen Uno.

Kentällä, kisoissa ja tapahtumissa nähdään!


Heini Kainulainen, Koulutusvastaava

email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Moi!

Olen Heini Kainulainen Valkeakoskelta ja toimin alaosaston hallituksessa varajäsenenä sekä koulutusvastaavana. Perheeseen saapui ensimmäinen koira kun olin kahdeksan vuotias ja ensimmäinen oma koirani oli rottweiler, jonka sain vuonna 2003. Hausta valikoitui suosikki lajini jo aika alkuvaiheessa ja sitä on tullut harrastettua aktiivisesti tähän päivään asti, myös kokeissa käyden sekä talkoillen. Myös muita lajeja on tullut kokeiltua mm. jälki, toko sekä agility. Kotoa löytyy tällä hetkellä v.2018 syntynyt rottis narttu ”Rauha” (Finaziat Freya) sekä v.2013 syntynyt belgi ”Vimma” (Off Line’s Magicdose). Edesmenneitä rottiksiani ovat Katweiler Dexter, Karwoff’s Bongo sekä Emma-Kaarinan Lenni-Leijona.

Rohkeasti vaan juttusille kentällä tai muutenkin voi ottaa yhteyttä liittyen koulutuksiin tai jos on ehdotuksia/ toiveita mitä toivoisit alaosaston toteuttavan!


Minna Vilén

email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Olen Minna Vilén Sastamalasta ja koiraharrastus on ollut elämässäni jo liki 30 vuoden ajan. Vuonna 1992 meille tuli ensimmäinen rottweiler, Nastaweilers Ela ”Emma” ja olikin mukana menossa yli 12 vuoden ajan. Emman ollessa kolmevuotias, meille muutti  venäjänmustaterrieri ja sitä myöten meillä oli mustia yhteensä kolmen koiran verran. Vuonna 2014 kun silloinen mustamme oli ollut meillä pari vuotta ainoana koirana, ympyrä sulkeutui ja taloon tuli kymmenen vuoden tauon jälkeen rottis, Kovan Onnen Power ”Duke”. Parin vuoden jälkeen Duke jäi yksin ja keväällä 2018 Duke sai seurakseen pikkusiskonsa Maisan, Kovan Onnen Maicy.

Kaikilla koirillamme on harrastettu palveluskoiralajeja, lajeina jälki ja erikoisjälki. Näistä lajeista löytyy jokaiselta koiralta koulutustunnuksia (JK2, JK3 ja FH1) ja näin on tarkoitus olla jatkossakin.  Vuosien varrella on tullut oltua melko paljon mukana yhdistyselämässä sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Suomen Mustaterrierit ry:n hallituksessa kului pitkä tovi ja myös puheenjohtajan pesti on tuolta ajalta tuttu.  


Tiina Holma

Olen Tiina Holma Parkanosta, jossa toimin Pirkanmaan alaosaston yhteyshenkilönä. Pääasiallisesti harrastan koirieni kanssa täällä Parkanossa. Olen ollut Parkanon Seudun Palveluskoirakerhon puheenjohtajana vuodesta 1999 lähtien. Koulutusohjaajana olen täällä toiminut toistakymmentä vuotta. Myös PSPKK:n pitämien palveluskoirakokeiden järjestäminen on pääsääntöisesti ollut minun vastuullani. Tämän vuoden jälkeen olen kuitenkin päättänyt jättäytyä näistä tehtävistä taka-alalle ja keskittyä enemmän omiin koiriini. Meillä on kotona aina ollut koiria. Ensimmäisen oman koirani sain 1984. Nikke oli monirotuinen hauska koiruus, joka kuoli tapaturmaisesti jo 8kk ikäisenä. Naapurin isäntä houkutteli meidät Niken kanssa koirakoulutuksiin ja siitä se kaikki alkoi. Jo tuolloin olin mukana järjestämässä pk-kokeita. Tuohon aikaan mielestäni ainoa oikea koira oli saksanpaimenkoira. Kerran eräissä kokeissa näin rottweilerin. Sain sitä raaputella ja juttelin omistajan kanssa. Niin siinä sitten kävi, että sakemannin kuva alkoi himmetä ja rottweilerin kuva tuli tilalle. Myöhemmin minulle on selvinnyt, että rotikan omistaja oli Lehtosen Sakari ja koira Orbix Xavier. Niken jälkeen tuli kuitenkin toinen monirotuinen, Nico, jonka kanssa myös käytiin koulutuskentällä.Vuonna 1992 muutin Tampereelle opiskelemaan. Nicon kanssa lenkillä törmäsin rottweilereitten koulutuksiin ja tungin itseni mukaan. Ensimmäiseksi tapasin Mäen Hannun ja Koskisen Pirjon, joita tenttasin ahkerasti. Kaiken tämän seurauksena minä, köyhä opiskelija, sijoitin avopuolisoni Markon veronpalautukset ja ensimmäinen rottweiler, Roope, tuli taloon jouluna 1993. Roopen kanssa oli tarkoitus harrastaa pk-lajeja, mutta sillä oli niin monessa nivelessä nivelrikkoa, että meidän lajiksemme jäi TOKO. BH ja JK1 suoritettiin ja TOKO:ssa kisailtiin ERIVOI-luokassa. Roope jouduttiin kuitenkin lopettamaan 5,5-vuotiaana nivelvaivojensa vuoksi. Roopen ollessa 3-vuotias Nico muutti sateenkaarisillalle ja taloon tuli toinen rottweiler, Rico. Rico oli kaikin puolin terve ja sen kanssa suoritettiin BH, JK2 ja TOKO:ssa saatiin siirto VOI-luokkaan. Pitemmälle Ricon kanssa ei taitoni riittänyt. Rico kuoli mahalaukun kiertymään marraskuussa 2005, juuri ennen kuin se olisi täyttänyt 9 vuotta. Vuonna 2000 meille muutti kolmas rottweilerini Jerry. Jerry-poika pisti tuulemaan ja järjesti monta asiaa talossa uuteen uskoon, mm. syömällä 7 kaukosäädintä. Jerry on muutenkin vauhdikkaampi kuin kaksi vanhempaa rotikkaa yhteensä. Jerryn kanssa on saavutettu BH, AD, HK1, JK3, EK3 ja TK1. Nyt, kohta 8-vuotiaana, Jerry jää eläkkeelle pk-kokeista, mutta TOKO- uraamme jatkamme vielä molempien mielenvirkistykseksi.

Kaikkien kauhuksi parin vuoden harkinnan (ihan tosi!) jälkeen meille tuli riiseni-poika Mörkö. Ei, en ole vaihtamassa rotua: lisäsin vain valikoimaa. Mörkön kanssa on räävitty kaikkia viestistä jälkeen ja etsintään. Emännällä on runsaasti oppimista uudenlaisen otuksen kanssa ja pieleenkin on jo mennyt ja lujaa. Ehkä se yhteinen sävel joskus löytyy. Meidän talouteemme tulee aina kuulumaan rottweiler, mutta pahaa pelkään että myös riiseni!

on 09 touko 2016
Osumat: 4217